2013. január 16., szerda

Palacsintatorta

Kedves Nézgelődők, Sütögetők!

A következő recept egy gyönyörű és fenséges palacsintatorta receptje lesz.Most,hogy már majdnem végeztem a vizsgákkal, újra beálltam a konyhába kísérletezni..
Aki nem bírja kivárni, sima palacsintaként is készítheti.. (de ekkor süsse át mindkét oldalát!)

Hozzávalók:

3 tojás, 1,5 evőkanál cukor, 16 dkg lisz, 2 kanál olaj, 5 dkg vaj, 4 dl tej


tészta:
3 tojásfehérjét,egy csipet sóval felverünk,és félretesszük.(tudjátok akkor jó,ha hiába rázod fejjel lefelé,nem esik ki az edényből)
3 tojássárgáját a vajjal,és a cukorral habosra keverünk.Ehhez aztán hozzáadjuk a liszt egyik felét és két deci tejet.Elkeverjük,majd a másik feleket is beletesszük.A végén 2 kanál olajat jól beledolgozunk.
A felvert tojásfehérjéket óvatosan hozzákeverjük (hogy ne törjön össze a hab) a tésztához.

speckó töltelékecske:
A csokimázhoz megolvasztunk vízgőz felett 150-200 g étcsokoládét, ehhez hozzákeverünk 1 kanál cukrot (ez kihagyható) és fél deci főzőtejszínt.
Vigyázzunk! Ne együk fel a tölteléket!

ezek után:
A palacsintasütőben elkezdjük kisütni a tésztát (kicsit vastagabb lesz,mint az átlagos). Egy merőkanálnyit tegyünk a serpenyőbe (annyit,amennyit általában szoktunk rakni).
Figyelem! Csak az egyik oldalát süssük meg.

Mikor már nem ragad a teteje, csúsztassuk egy tányérra, és kenjünk rá a csokimázból.
Majd erre jön a következő..és így tovább...a legtetejét is megkenjük (Figyeljünk arra,hogy a palacsintasütő alja ne legyen csokis,mert akkor aztán szellőztethetünk naphosszat). Tehetünk bele különböző ízesítéseket. Lekvárt, kókuszt, vaníliát, citromot..Ki mit szeret (nálam vanília aroma sült a tésztába is és a csokiba is)


Ha megvagyunk,az emeletekkel, 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük össze 15 perc alatt.(Én egy tortaformába tettem,de egyáltalán nem folyt ki belőle a csoki,szóval bármilyen tűzálló edénybe lehet tenni..bátran..)

Jóízűen fogyasszuk!
de kínáljunk meg másokat is!!!

Zene és boldogság hozzá, a Sivatag Hercegétől:
http://www.samucsernak.com/the-prince-of-the-desert/
No meg menjen mindenki,és nézze meg!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése