2013. április 8., hétfő

Tavaszváró diós-mandulás csokis kuglóf

Kedves Nézgelődők!

Vasárnapi "pécsivásár" eredménye egy szép kuglófforma volt. Ma felavattuk egy egyszerű bögréssel.
Megvettünk mindent a boltban, aztán mire hazaértünk és a receptet szemügyre vettük, láttuk, hogy elég kevés hozzávalót sikerült a polcról leemelni. Nem szabad úgy elmenni a boltba, hogy az új recepthez a hozzávalókat nem írja fel az ember.Ez tanulságos. Szóval jóval kevesebb tojásunk volt. Így bögrés sütit készítettünk. Viszont az állaga és az íze pont olyan lett,mint a nagyanyám omlós reggeli kakaós kuglófjának.
Könnyű,lágy és egy bögre tejjel Mennyei.


A receptek csupa soktojásos és tejfölös kuglófokról írtak..Szóval megint a kreatívság nyert.
A sütőt előmelegítettük 180 fokra (mert ez az első lépés, nagyjából minden sütinél).
Egy közepes bögrével dolgoztunk. És minden olyannal ami fellelhető volt még a konyhában.
A hozzávalókat leellenőriztük. Volt egy kis darált dió a nagymamámtól (4 kanálnyi), némi mandula, cukor, liszt, olaj, szódabikarbóna, tej (amiből sose elég egy liter), vaníliás cukker és egy tojás. Ebből dolgoztunk. Minden olyan kicsit felhasználtunk ami már csak erre várt..


A bögre liszt-et , egy kiskanál szódabikarbónát,3/4 bögre cukrot, 1 vaníliás cukrot,fél bögre olajat, 1 bögre tejet, egy tojást alaposan összekevertünk. Ehhez adtuk aztán a mindenféle földi jót. Diót, mandulát és volt itthon egy fél tábla csoki is,amit apróra darabokra felvágtunk és úgy került a masszához.
Eddigre már felmelegedett a sütő és a kivajazott és lisztezett kuglófformába beleöntöttük a tésztát. Vigyázzunk, mert nagyon finom így is! Gyorsan bedugtuk a sütőbe, és 3/4 óra alatt szépen megsütöttük.
Miután kivettük vártunk 5 percet, hogy kiizzadjon, aztán kiborítottuk egy sütőpapírra. Némi porcukorral meghintettük, és azonnal rávetettük magunkat.
Egyszerű és nagyszerű...Persze a fogyókúrának lőttek, de azt holnap is el lehet kezdeni...


Apropó múlt héten teljes átalakításba kezdtünk a lakásban. Elkészült az új galéria és a magasított ágy is, ami alá a gardrób kerül. Hamarosan ezekről is készítek fotót, hogy inspirálódjatok!Addigis Nézgelődjetek,és Süssögessetek!

A Tavasz pedig most már igazán jön!
A vásárcsarnoknál gyönyörű Boglárkák nyílnak a műanyag cserepekbe...
De most már nálunk is ünneplőbe öltözött az ablak...

pilili foto


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése