Kedves Nézgelődők!
Ma este egy igazán egyszerű és mégis különleges recepttel kedvezek mindenkinek...
Diós rakott kiflivel, avagy Diós Gubbanccsal.
Az elkészítés rendkívül egyszerű,és még csak le sem kellett menni a boltba..
A hozzávalók a következők:
2 tojás
5 kanál cukor
4 dl tej
4 kifli
1 vaníliás cukor
Az elkészítés meg pofonegyszerű:
-Feltesszük a tejet melegedni.
-A tojássárgákat elválasztjuk a fehérjéktől és habosra keverjük őket 4 kanál cukorral, 1 vaníliás cukorral.
-Ha már forró a tej, de még nem forr (én beledugom az ujjam,és úgy tesztelem), szépen lassan hozzákeverjük a sárga habhoz,és fél percig robotgéppel keverjük még tovább.
-Ezután felkarikázzuk a 4 kiflit ujjnyi vastagságúra. A felét belerakjuk a tejes habba, elszámolunk 15-ig, és szűrőkanállal kivesszük a kivajazott tepsibe. Erre szórunk diót, ízlés szerint. Majd a másik felével ugyanezt.
-Berakjuk a 180 fokos sütőbe.
-A tojásfehérjéket 1 kanál cukorral kemény habbá verjük. Mikor megvagyunk,rákenjük a kiflik tetejére,és addig sütjük tovább,míg meg nem pirul a tojáshab (ez kb. 12-14 perc).
Kivesszük,és máris falatozhatunk.
Ugye,hogy milyen egyszerű?
u.i:
A tojáshab akkor marad szép magas, ha a sütőajtót először csak résnyire nyitjuk ki, majd 5 perc után teljesen.
Jóéjt Guba!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése