2013. április 4., csütörtök

Diós Gubbancs

Kedves Nézgelődők!

Ma este egy igazán egyszerű és mégis különleges recepttel kedvezek mindenkinek...
Diós rakott kiflivel, avagy Diós Gubbanccsal.


Az elkészítés rendkívül egyszerű,és még csak le sem kellett menni a boltba..

A hozzávalók a következők:
2 tojás
5 kanál cukor
4 dl tej
4 kifli
1 vaníliás cukor


Az elkészítés meg pofonegyszerű:

-Feltesszük a tejet melegedni.
-A tojássárgákat elválasztjuk a fehérjéktől és habosra keverjük őket 4 kanál cukorral, 1 vaníliás cukorral.
-Ha már forró a tej, de még nem forr (én beledugom az ujjam,és úgy tesztelem), szépen lassan hozzákeverjük a sárga habhoz,és fél percig robotgéppel keverjük még tovább.
-Ezután felkarikázzuk a 4 kiflit ujjnyi vastagságúra. A felét belerakjuk a tejes habba, elszámolunk 15-ig, és szűrőkanállal kivesszük a kivajazott tepsibe. Erre szórunk diót, ízlés szerint. Majd a másik felével ugyanezt.
-Berakjuk a 180 fokos sütőbe.
-A tojásfehérjéket 1 kanál cukorral kemény habbá verjük. Mikor megvagyunk,rákenjük a kiflik tetejére,és addig sütjük tovább,míg meg nem pirul a tojáshab (ez kb. 12-14 perc).
Kivesszük,és máris falatozhatunk.
Ugye,hogy milyen egyszerű?

u.i:
A tojáshab akkor marad szép magas, ha a sütőajtót először csak résnyire nyitjuk ki, majd 5 perc után teljesen.

Jóéjt Guba!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése