Ha kijöttetek a Húsvéti kajakómából, íme valami gyomornyugtató.
Egy bögre tejjel vagy teával, a fotelbe kucorkodva, a következő film mellé ajánlom:
http://www.imdb.com/title/tt0473389/?ref_=fn_al_tt_1
Akinek viszont még nincs kéznél a finomság, az pár perc alatt elkészítheti.
A recept a következő:
-125 g puha vaj
-125 g cukor
-1 tojás
-1 teáskanál vanília aroma / 1 zacskó vaníliás cukor
(vagy bármilyen süteményhez passzoló fűszer.. )
-125 g zabpehely (kis szemű)
-150 g liszt
-fél teáskanál szódabikarbóna / sütőpor
-egy tábla csoki
(illetve amennyi itthon van - max.100-150 g / ét vagy tej csokoládé,
de hagyjunk a következő adaghoz is.)
Elkészítés:
A vajat a cukorral jó habosra kikeverjük. Ezután hozzáadhatjuk a tojást és a vaníliaaromát (vagy egyéb fűszert,pl.: fahéj..). A zabpelyhet a liszttel és a szódabikarbónával összekeverjük egy másik tálban,majd a két tál tartalmát összekeverjük. Dolgozzunk robotgéppel. Így biztosan minden hozzávaló rendesen összekeveredik. A csokit vágjuk fel kisebb darabkákra (fél.fél centisekre) és óvatosan keverjük a masszához ( nem muszáj darabolni, lehet törni is, vagy klopfolóval széttörni - kinek mi szimpi).
A sütőt melegítsük elő ez idő alatt 180 fokosra.
Kiskanálnyi gombócokat helyezzünk a sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól 3-4 cm-re.
Majd egy vizes kanál segítségével,vagy akár a kezünkkel, nyomkodjuk laposra a gombócokat. Be a sütőbe, és ha mód van rá légkeverésesre. 15-20 percig süssük. Hogyha ezután még úgy véljük, hogy nem elég ropogós, akkor vegyük ki, és hagyjuk kihűlni.
Fogyasszuk bátran tejjel ,teával, thai-al , kávéval, ki-mivel-hogyan.
Dobozban sokáig eláll, de erre amúgy sincs ideje.
Ti milyen pihentetőt ettetek ma?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése