2012. október 16., kedd

Fenséges gyors pizza

Kedves Nézgelődők!

Tegnap megígértem Samunak a pizzát.
Mivel még sohasem,ezért receptet kerestem..
Aki keres,pedig talál..
Na de ez nem ilyen egyszerű nálam.
Találok,de jó sokat..Aztán mérlegelek,kevergetek,és végül a sok receptből lesz egy.
Íme,a következő négy személy részére,kétféle pizzára:                                                                   

a tészta:
fél kiló liszt,
egy evőkanál cukor,
egy evőkanál só,
fél csomag szárított (instant) élesztő,
fél evőkanál oregánó,
fél evőkanál bazsalikom,
össze-vissza, oda-ide kevered,aztán
2,5 deci langyos víz,
és kézzel összegyúrod.
Ha megvagy vele,kettéválasztod és elkészíted a feltétet:

a szósz:
                      paradicsomos az egyik felére:
                      kis konzerv paradicsom(ha jó paradicsomosra akarod,akkor az egyel nagyobb)
                      só,bors,bazsalikom,pár csepp olivaolaj
                      egy nagy gerezd fokhagyma(-nyomón átpréselve)

                      tejfölös a másik felére:
                      kis pohár tejföl fele (ha jó tejfölösen akarjátok,akkor az egész)
                      só,bors,bazsalikom,pár csepp olívaolaj,
                      egy nagy gerezd fokhagyma(-nyomón átpréselve)



Fél centi vastagra kinyújtod a tésztát,amilyen formára csak szeretnéd,aztán ráteszed a feltétet.

A sorrend a következő:
- tepsi
- olívaolaj
- tészta
- olívaolaj
- szósz
- vékonyra felszeletelt vöröshagyma
  szétszórva (1-1 fej)
- sonka
- szalámi
- olívabogyó
- paradicsomkarika
- reszelt sajt
(Persze bármit lehet rá rakni..Nekünk pont tele volt a hűtőnk :) )

- ezek után sütő, előmelegítve 200-220 fokra,és látványra sütöd, olyan negyed órát
(ezek a számok nem biztosak,mivel nekem gázos régi sütőm van,és alkoholos filccel jelöltem be,hogy hol, kábé mit, meddig kell sütni..ez az első pizza,így nincs jelölés, MÉG)

- kiveszed(mikor már pirul a széle,elválik a tepsitől),és először gyorsan megmutatod valakinek,hogy ő is rábólintson, biztos megsült-e, ha te magad nem tudod eldönteni.. :)
- ezek után lehet még felkarikázott paradicsomot enni hozzá,vagy még több olívabogyót,esetleg friss bazsalikomot...
Ajánlom azoknak,akik nem szeretnek várni a tészta megkelésére,
gyors,olcsó és fenséges vacsorát akarnak!
Jó étvágyat hozzá!

Lili

u.i.:
Ő pedig zenét szerez cserébe nekem..
Jó kis üzlet..nem?










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése